41,90 ₴/кг
Мінімальне замовлення — 1050 кг
Мінімальна сума замовлення на сайті — 500 грн
Крижана оцтова кислота 99,9% - слабка карбонова кислота, що представляє собою безбарвну рідину з характерним різким запахом і кислим смаком. Гігроскопічна і необмежено розчиняється у воді. Оцтову кислоту, концентрація якої близька до 100%, називають крижаний, т. к. при замерзанні вона утворює льдовидную масу.
За своїм хімічним властивостям оцтова кислота – типовий представник карбонових кислот і проявляє притаманні всі властивості кислот.
Виділяють наступні галузі сучасного застосування крижаної оцтової кислоти:
· Синтетичні волокна, такі як ацетат целюлози і віскоза, стали можливими завдяки крижаній оцтовій кислоті.
· Засоби особистої гігієни, включаючи парфуми, ацетон та складні ефіри, виробляються з оцтовою кислотою.
· Промислове використання крижаної оцтової кислоти включає її використання в якості розчинника в фотоплівці, при отриманні барвників і чорнила, при перетворенні гуми з латексу, при виробництві полівінілацетату для деревного клею, при виготовленні підкладок, при виготовленні пестицидів, у виробництві білого свинцю, а також при створенні пляшок для безалкогольних напоїв.
· Школи, коледжі та університети покладаються на крижану оцтову кислоту як хімічного реагенту, де студенти вивчають її здатності поглинати воду з навколишнього середовища і доводити свої кислотні властивості: саме вона перетворює синій лакмусовий папір у червону. При змішуванні з бікарбонатом натрію реакція викликає сенсаційне кількість вуглекислого газу та солі (дуже видовищно!).
· Клінічні лабораторії використовують крижану оцтову кислоту для аналізу крові.
· Розбавлена крижана оцтова кислота використовується для консервування солінь з овочів і інших продуктів. Вона також використовується в якості засобу для очищення від накипу. Разом з чищенням і консервуванням розбавлена крижана оцтова кислота може лікувати або запобігати бактеріальні або грибкові інфекції зовнішнього вуха.
· Чітко кислий смак крижаної оцтової кислоти пояснює запах маринованих огірків і надає «кислий смак» як заквасці, так і кисло-солодким чіпсам.
· Надає антимікробну, протизапальну дію. Може служити антисептиком, використовується в медицині та ветеринарії. А також в сільському господарстві проти бур'янів. Детальніше:
Область застосування:
1. у хімічній промисловості як сировина у виробництві оцтового ангідриду, ацетилхлорида, ацетатів, барвників, інсектицидів
2. у фармацевтиці, у виробництві лікарських засобів
3. в парфумерії, у виробництві запашних речовин
4. у шкіряної та легкої промисловості
5. в харчовій промисловості, в якості консерванту Е260
Абсолютна оцтова кислота називається крижаний, так як при замерзанні утворює льдовидную масу. Спосіб отримання крижаної оцтової кислоти в 1789 році відкрив російський хімік німецького походження Товій Єгорович Ловиц.
Оцтова кислота формула:
CH3COOH |
Відносна діелектрична проникність: 6,15 (+20 °C)
Динамічна в'язкість рідин і газів (в мПа·с): 1,155 (+25,2 °C); 0,79 (+50 °C)
Поверхневий натяг: 27,8 мН/м (+20 °C)
Питома теплоємність при постійному тиску: 2,01 Дж/г·K (+17 °C)
Стандартна енергія Гіббса утворення ΔfG0 (298 К, кДж/моль): -392,5 (ж)
Стандартна ентропія освіти ΔfS0 (298 К, Дж/моль·K): 159,8 (ж)
Ентальпія плавлення ДНпл: 11,53 кДж/моль
Температура спалаху в повітрі: +38 °C
Температура самозаймання на повітрі: 454 °C
Теплота згорання: 876,1 кДж/моль
Кислота оцтова крижана гост 61 75, концентрація якої близька до 100 %, називають крижаною. 70-80%-ї. водний розчин оцтової кислоти називають оцтовою есенцією, а 3-15%-й — оцтом. Водні розчини ксусной кислоти використовуються в харчовій промисловості (харчова добавка E260) і побутової кулінарії, а також в консервуванні та для позбавлення від накипу. Однак кількість оцтової кислоти, яка використовується в якості оцту, дуже мало, порівняно з кількістю оцтової кислоти, яка використовується у крупнотоннажном хімічному виробництві.
Льодяну оцтову кислоту застосовують для одержання лікарських і запашних речовин, таких як розчинник (наприклад, у виробництві ацетилцелюлози, ацетону). Вона використовується в друкарстві та фарбування.
Оцтова кислота від виробника використовується як реакційна середовище для проведення окислення різних органічних речовин. У лабораторних умовах це, наприклад, окислення органічних сульфідів пероксидом водню, в промисловості — окислення пара-ксилолу киснем повітря в терефталевую кислоту.
Оскільки пари крижаної оцтової кислоти володіють різким подразнюючим запахом, можливо її застосування в медичних цілях у якості заміни нашатирного спирту для виведення хворого з непритомного стану (що є небажаним, якщо це необхідно для його евакуації з небезпечного місця його власними силами).
Питання-відповідь ???
1. Щільність крижаний кислоти?
Щільність крижаної оцтової кислоти, чистота 99,9% становить 0,9996 г/мл
2. Оцтова кислота льодяна що це?
У ранній час оцтову кислоту добували з продуктів нафтопереробки. Однак зі зростанням цін на нафту цей метод був витіснений методом карбонилируванием метанолу. Сьогодні понад 55% всього виробництва оцтової кислоти у світі здійснюється цим методом. Інший спосіб виготовлення оцтової кислоти, став біохімічний спосіб виготовлення (окислення деякими бактеріями етанолу). Цей метод названий – оцтовим бродінням.
Оцтову кислоту з концентрацією близькою до 100% називають крижана (властивість кристалізуватися), 70-80% – есенція, а близьку до 10% концентрату – оцтом.
Купити оцтову кислоту можна для видалення накипу в побутових приладах і системах опалення. Для цього використовують 10% розчин.
Оскільки оцтова кислота належить до виду кислоти, не слід забувати про правила користування з нею і про обережність.
Оскільки ціна на оцтову кислоту є не високою, цією субстанцією можна замінити професійні засоби, які виготовлені на її основі.
3. Умови зберігання крижаної оцтової кислоти?
Продукт зберігають в закритій тарі в приміщеннях, спеціально пристосованих для зберігання вогненебезпечних речовин, захищених від дії прямих сонячних променів і атмосферних опадів. Гарантійний термін зберігання - 1 рік з дня виготовлення.Не допускається спільне зберігання з органічними речовинами, легкозаймистими та горючими речовинами, неорганічними речовинами, що мають окисні властивості.
4.Фізичні властивості оцтової кислоти?
Оцтова кислота являє собою безбарвну рідину з характерним різким запахом і кислим смаком. Гігроскопічна. Необмежено розчиняється у воді. Змішується з багатьма розчинниками; в оцтової кислоти добре розчинні неорганічні речовини і гази, такі як HF, HCl, HBr, HI та інші.
Основні | |
---|---|
Виробник | Технобудресурс |
Країна виробник | Україна |