1 225 ₴
Показати оптові ціниХлорид кальцію (E-509) — харчова добавка. Входить до складу харчових продуктів. Е-509 за класифікацією належить до групи емульгаторів. Основне застосування — затверджувач у харчових продуктах.
Являє собою ористі шматочки білого кольору, що розчиняються на повітрі, добре розчинні у воді та в спирті.
У хімічній промисловості хлористий кальцій застосовується в холодильних установках як холодоагенти, у хімлабораторіях як реактив під час аналізів, під час виготовлення гуми, у молочній промисловості під час виготовлення сиру та сиру творогу, під час виготовлення анатомічних рукавичок для коагуляції латексу, натурального каучука.
У харчовій індустрії домішка Е509 широко застосовується під час виготовлення твердих сирів, сиру, бринзи, як затверджувач. Часто хлорид кальцію додається в овочеву консервацію (огурці, помідори, зелений горошок, кукурудза), а також фруктові та ягідні консерви для того, щоб запобігти їхньому розм'якшенню. Велика кількість цієї добавки в молочній продукції, переважно для поліпшення властивостей згортуваності молока (для виготовлення сирів і сирів).
Кальцію хлорид (хлорид кальцію безводний) трапляється в природі у формі рідкісного мінералу антарктициту, міститься в рапі деяких соляних озер і підземних розсолах. Розчини, що містять кальцію хлорид (кальцій хлористий), отримують як побічні продукти під час виробництва соди (за аміальним способом) і бертолетової солі. Їх отримують також під час дії соляної кислоти на вапняне молоко. Розчини упарюють і виділяють кальцію хлорид у формі білої або сірої пористої маси (плавлений кальцію хлорид
Харчовий хлористий кальцій забезпечує компенсацію втрати кальцію, що відбувається у разі пастеризації молока. Завдяки цьому поліпшується зв'язування білків і підвищується підсумковий вихід продукту. Крім того, речовина сприяє згортанню молока в процесі виготовлення сиру та сиру;
Добавка чудово підходить для мінералізації води під час виготовлення пива та лікерів, збагачення фруктових соків кальцієм.
Крім того, хлорид кальцію застосовується у виробництві сухого молока та сухих вершків, згущеного молока, вершків, сухого картопляного пюре та картопляної крупи. Е-509 часто додають у процесі виготовлення мармеладу та в пивоварні. Хлорид кальцію також застосовується як лікарський препарат у разі кровотеч, проявів алергії. У будівництві Е509 також використовують як затверджувач, який пришвидшує затвердіння бетону. У холодильній справі хлорид кальцію фігурує як холодоагент, може використовуватися як антифриз.
Виробництво кальцію хлористого нерозривно пов'язане з виготовленням іншого популярного хімічного продукту — кальцинованої соди. Це пов'язано з тим, що основною сировиною для виготовлення кальцію хлористого є вапняне молоко, яке є побічним продуктом під час виготовлення соди. Отже, завод, який робить соду, зазвичай, виробляє ще й кальцій хлористий харчовий.
Сучасна хімічна промисловість виробляє цю речовину в трьох класах:
Хлористий кальцій харчовий виробляється тільки в кальцінованому сухому твердому вигляді. За потреби купити цей хімічний препарат ви швидше отримаєте його в гранульованому вигляді. Іноді трапляється в лусканій формі, але це швидше виняток із правил.
Хлористий кальцій харчовий — це стійке з'єднання, зберігання і транспортування якого не висуває особливих вимог. Інструкція з поводження з цією речовиною надається заводом-виробником і залежить від того, яку марку продукції пропонується купити.
Стандартним різновидом паковання, яке застосовується для фасування хлористого кальцію харчового, є мішок 25 кг. Це найпоширеніший спосіб для більшої частини хімічних продуктів, тому всі транспортні компанії приймають його до перевезення.
Тестування | Індекс | Результат |
Вміст CACI2 | 95% хв. | 95.1% |
РН | 8-12 | 9.10 |
Сульфат (СаSO4) | 0.20% макс. | 0.20% |
Нерозчинність у воді | 0.10% макс. | 0.10% |
Вміст хлориду (NaCl) | 3.50% макс. | 2.50% |
Лужність | 0.35% макс. | 0.20% |
Оскільки ціна на кальцій хлористий є невисокою, цей реагент широко використовується у великому діапазоні побуту та промисловості. Це преміальна сіль, яка використовується для контролю крижаного покриття, стабілізації дорожнього полотна, заглушення пилу та під час розроблення нафтових родовищ. Як гігроскопічне з'єднання, хлорид кальцію є прекрасним осушником для видалення розчиненої води в рідинах і підходить для використання в пакованні для харчових продуктів для підвищення сухості та запобігання псування.
У нафтогазовій промисловості купують кальцій хлористий для збільшення щільності розчинів, які не містять твердих речовин, і для заглушення набухаючих глин у водній фазі бурових розчинів інверсної емульсії. Кальцій хлористий широко використовується як добавка в пластмасах, очисних спорудах і доменних печах для поліпшення процесів і характеристик.
Використовується реагент і як агент для зниження температури замерзання води. Кальцій хлористий є ефективним для запобігання утворенню льоду на дорожніх поверхнях і застосовується проти замерзання води. Це хімічне з'єднання також додається у воду басейнів, і діє як буфер pH, знижує ерозію бетону в басейні.
CaCl2 більше, ніж просто гігроскопічний; він розпливається на поверхні рідини, що означає, що цей реагент може поглинати достатню кількість вологи, щоб перейти в рідкий розсол за кімнатної температури. Це найпоширеніший інгредієнт у поглиначах вологи, доступний у продажу у великих магазинах для контролю вологості в ящиках і шафах.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |