350 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 500 грн
Почнемо з того, що таке сіль? Харчова кухонна сіль — універсальний мінеральний продукт, який широко застосовується в кулінарії, медицині, косметології та тваринності з давніх часів.
Речовина являє собою подрібнені прозорі кристали з вираженим смаком і без запаху. Залежно від чистоти, відповідно до ГОСТ Р 51574-2000, виділяють чотири сорти: екстра, вищий, перший і другий.
Сіль може бути дрібного та грубого помелу, у речовині можуть бути різні домішки (йод та інші мінерали). Вони надають безбарвним кристалам сіруватий, жовтий або навіть рожевий відтінок. Харчова сіль необхідна для правильної роботи будь-якого організму, але дуже важливо дотримуватися рекомендованого дозування. Брак або надлишок речовини можуть принести істотну шкоду здоров'ю. Нумо розберемося, чим корисний і чим шкідливий NaCl, як його виробляють і де використовують.
Найменування показника | Екстра | Найвищий сорт | Перший сорт | Другий сорт |
---|---|---|---|---|
Хлористий натрій,%, не менш ніж | 99,70 | 98,40 | 97,70 | 97,00 |
Кальцій-іон,%, не більш ніж | 0,02 | 0,35 | 0,50 | 0,65 |
Магній-іон,%, не більш ніж | 0,01 | 0,05 | 0,10 | 0,25 |
Сульфат-іон,%, не більш ніж | 0,16 | 0,80 | 1,20 | 1,50 |
Калій-іон,%, не більш ніж | 0,02 | 0,10 | 0,10 | 0,20 |
Оксид заліза (III),%, не більш ніж | 0,005 | 0,005 | 0,010 | |
Сульфат натрію,%, не більш ніж | 0,20 | Не нормується | ||
Нерозчинний залишок,%, не більш ніж | 0,03 | 0,16 | 0,45 | 0,85 |
Основні | |
---|---|
Вага | 25 кг |
Тип | Морська сіль |
Упаковка | Мішок |
Країна виробник | Туреччина |