1 895 ₴
Показати оптові ціниКальцинована сода — це легкий карбонат натрію. Попри те, що думає багато хто, це не те саме, що харчова сода (бікарбонат натрію). Різниця між ними зумовлена як різним хімічним складом, так і іншими властивостями. Хоча харчова сода працює добре, наприклад, як поглинач запаху або як компонент мийного засобу та засобу для миття вікон, вона не справляється з білизною. Кальцинована сода допоможе в цьому завданні.
Що робить легкий карбонат натрію:
• пом'якшує воду,
• збільшує ефект прання — допомагає видалити, наприклад, жирніші плями з одягу,
• підсилює білину тканин.
Тому його можна використовувати як для попереднього замочування, так і як доповнення до прального порошку.
Найпростіше рішення — купити кальцінованому соду — вона доступна в багатьох магазинах з органічними продуктами, особливо з екологічно чистою побутовою хімією. Ви можете купити його за ціною, аналогічною звичайній харчовій соді. Тому він дуже дешевий, і його використання також допоможе вам скоротити витрати на прання та інші домашні справи.
Альтернативою є приготування кальцинованої соди самостійно з харчової соди. Для цього потрібно «запіч» харчову соду в духовці. Нагрійте його приблизно до 200 градусів, вилийте харчову соду на деко та поставте в розігріту духовку приблизно на 60 хвилин. Після закінчення цього часу білий порошок змінить свою консистенцію та властивості.Ви можете використовувати кальцінованому соду декількома способами:
Кальцинована сода — це натуральний мийний засіб, який вирізняється своєю ефективною дією і водночас є екологічно чистим. Так що давайте використовувати його в домашньому господарстві — це недорого та все доступніше. Подивіться, чи добре це працює у вашому домі.
Використовується як емульгувальний агент, розпушувач для тіста та регулятор кислотності продукту. А також цей хімікат застосовується для пом'якшення води, використовуваної з технічною метою.
Під загальною назвою «сода» зазвичай розуміють групу елементів, утворених унаслідок взаємодії вугільної кислоти з іншими речовинами. До цієї групи можуть входити основи (гідроксид натрію або сода каустатична), солі (кальцинована сода та гідрокарбонат натрію). Загальним для цих речовин є
обов'язкова наявність натрію в їхньому складі. Часто кальцінованому соду плутають із харчовою содою. Однак це принципово різні речовини з різним хімічним складом і з властивостями, що помітно розрізняються.
Обидві ці речовини застосовуються в харчовому виробництві та мають однакові функції в харчових
продуктів. Вони потрібні як розпушувач для тіста, як регулятор кислотності й емульгатор.