Кошик
209 відгуків
promo_banner
+380 (67) 398-63-88
+380 (95) 496-70-69
Премиум Корк

Сода харчова

  • Сода харчова, фото 3
Сода харчова

950 ₴

Показати оптові ціни
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
+380 (67) 398-63-88
Viber
  • +380 (95) 496-70-69
    Павел
  • +380 (67) 398-63-88
    Павел
  • +380 (67) 582-92-80
    Павел
Сода харчоваСода харчова
950 ₴
В наявності
+380 (67) 398-63-88
Viber
  • +380 (95) 496-70-69
    Павел
  • +380 (67) 398-63-88
    Павел
  • +380 (67) 582-92-80
    Павел
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Сода харчова або гідрокарбонат натрію
Основне застосування харчової соди в харчовий промисловості та в побуті — кулінарія, де застосовується переважно як основний або додатковий розпушувач у складі кислого та прісного тіста.

У чому користь гідрокарбонату натрію?

Приймання розчину харчової соди — це, напевно, найбільш бюджетний спосіб налагодити роботу багатьох систем організму. Крім здатності знижувати рівень кислотності в организме и відновлювати Рh баланс, харчова сода має ще низку переваг для здоров'я. Вона чудово очищає організм, прискорюючи виведення токсинів і перешкоджаючи затримці шкідливих речовин у нирках і печени. При регулярному вживанню сода може впливати на нервову систему, поліпшити пам'ять і концентрацію і скоротити кількість головного болю. Крім того, харчова сода — прекрасний антисептик і протизапальний засіб, вона допоможе зміцнити імунітет і, наприклад, зменшити біль у горле, якщо ви вже хворіли.
 

Хімічні властивості узагальнено можна описати так: всі характерні солі сильної основи та слабкої кислоти. Сода слабо піддається розчиненню у воді, зі збільшенням температури розчинність трохи підвищується. Її можна відокремити в процесі фільтрування. H2O р-вори супроводжуються слаболужною реакцією та несуттєвою зміною pH у великому спектрі концентрацій. Це лежить в основі застосування в ролі буферного р-вору. Щільність водних р-ворів близька щільності чистої води.

Реагуючи з к-тами, бікарбонат натрію утворює відповідні солі. Наприклад, хлористий/сірнокислий натрій — за присутності соляної/сірої к-ти. Відоме в господарстві «гашення соди» етановою кислотою дає етаноат натрію, а лимонний цитрат. Крім цього, з'являється вугільна к-та, тієї ж години розщеплювана на водяну частину та вугільний ангідрид (проявляється в пухирчастій формі). Основні термічні властивості речовини: t кипіння з розкладин. — 851 °C, t плавлення — 270 °C. Термічно воно малостійке, під час нагрівання до 50-60 °C розкладається і формує твердий карбонат натрію (кальцінованому різновиду), виводить двоокис вуглецю та воду в газову фазу. Аналогічне розкладання характерне і водним р-ворам питної соди. Максимальна ефективність терморозкладання спостерігається за 200 °C. Маса вихідного матеріалу знижується десь на 37%

 

Призначення:

Бікарбонат натрію має широкий спектр застосування. Найбільше бікарбонат натрію використовується в харчовій, хімічній, медичній, фармацевтичній, легкій промисловостях і при виробництва комбікормів.

  • У харчовій промисловості — у хлібопіченні, виробництві кондитерських виробів, приготуванні напитков.
  • У хімічній промисловості — для виробництва барвників, пінопластів і інших органічних продуктів, фторисних реактивів, товарів побутової хімії, наповнювачів у вогнегасниках.
  • У легкій промисловості — у виробництві підошовних гум і штучних шкір, шкіряного виробництва (дублення і нейтралізація шкір), текстильної промисловості (отделка шовкових і бавовняних тканин).
  • У медичній і фармацевтичної промисловості — у виробництві лікарських засобів, біологічно активних добавок (БАД), гемодіалізу.

Рубіка "Попит — відповідь" 

1. Як полоскати горло содою (гідрокарбонатом натрію)?
Відповідь: Правильні пропорції розчину для полоскання горла: одна столова ложка соди на 200 мл теплої кип'яченої води. У разі перших симптомів болю в горле полоскати розчином соди або ромашки необхідно що дві години!
 
2. Як гасити соду оцтом?
Відповідь: В 1 середній чайній ложці без гірки поміщається 8 г харчової соди. Якщо налити в цю чайну ложку (до країв!) оцет (9% розтовтвор оцтової кислоти) або оцтову есенцію (70% розчин оцтової кислоти), то їхня маса становитиме приблизно 4 г.  Отже, для того щоб повністю погасити 1 чайну ложку харчової соди оцтовою кислотою, потрібно приблизно 71 г (16 чайних ложок) оцту (9%) або 8 г (2 чайні ложки) оцтової есенції (70%).

 

Основні атрибути
Країна виробникТуреччина
  • Ціна: 950 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner